Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


" CSIGAPARLAMENT "

 

Kép Harminc évvel ezelőtt Miskey Ilona a Halászbástya után kezdte felépíteni a Parlament kicsinyített mását csigaházból. Külszini fejtéseknél, szántóföldeken, patakpartokon összegyűjtött mintegy négy és fél millió csigaházat, amiket 14 év alatt habarcs segítségével ragasztott össze. Az  "építkezés " előtt a pannon tengeri csigákat gondosan kiválogatta, méretre csiszolta, a világosabbak ablakkeretekbe, díszítőelemekbe, a sötétebbek a falakba kerültek. Előbb a kupola készült el, ami után a többi rész méretaránya már adott volt. A kupola csúcsán, ahol eredetileg szintén csigából készült csillag volt, ma már a magyar zászlót látni. Miután több külföldi vevő ajánlatát is visszautasította, így 1999-ben a Guinness rekorder épületet, a keszthelyi Túri Török Tibor gondjaira bízta. A hatalmas vitrinben álló Parlament-makett méretei:. nyolc méter hosszú, két méter magas és két méter széles. Az alkotás megtekinthető a keszthelyi babamúzeumban. ( www.csigaparlament.mool.hu )

 ( Delta Cinema Company )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Keszthely, Kossuth L.u.11.

(Bedőné Gyurkó Zsanett, 2016.06.05 15:20)

T. Cím!
Szeretném kérni a javítást! Illetve a kapcsolatfelvételt!

"Az alkotás megtekinthető a keszthelyi babamúzeumban.
( www.csigaparlament.mool.hu ) helyett a ( www.babamuzeum-keszthely.hu ) további információk a honlapon.

mai nap

(Emi, 2009.05.09 03:56)

Férjemnek ma születés napja van, és ennek az oldalnak hála már azt is tudom mivel lepem meg :)
Únyba látogatunk el.. remélem megtaláljuk a csigabástyát! :)
Remélem még sokáig látható lesz ez a sok csodás dolog!

Ilona Néninek

(Tóth Zoltánné, 2008.12.26 17:29)

Csókolom, köszönöm, hogy megtanított riselni, a mai napig csinálom... :)
Perjés Kati unokája

Lenti környéke...

(yence, 2008.11.08 14:39)

Szevasz Tibor! ;-)

(Somogyzsitfa-Szőcsény, majd Lenti...)

és: Szebb jövőt!

Salgótarján

(Bea, 2008.07.01 10:12)

Ez gyönyörű! láttam már hasonlót, de hogy valaki csigából készítse el az országházunkat, olyat még nem! nagyon remélem hogy ebbe a remekműbe nemköltözik be a politika !!! További sok sikert kívánok Ilonkanéninek.

Ózd

( Tóth Dominika , 2008.04.02 18:36)

Nagyon jó ez az oldal, nehéz lehetett megépíteni ezeket! És mint látom és olvasom is, hogy egy szép korát élő néni csinálta ezeket!
Én csak ennyit kív ánok neki:-Éljen minéll tovább, hogy mégtöbb szép és látványos "csigaépületet" építhessen!

delta@axomail.eu

(Delta Cinema Company 2005, 2008.02.06 13:18)

ÜDV. BOGI!

A FELAJÁNLÁSODAT KÖSZÖNJÜK! TOVÁBBI EGYEZTETÉS CÉLJÁBÓL, A delta@axomail.eu ILL. A deltafilm@mailbox.hu CÍMEKEN LÉPHETSZ VELÜNK KAPCSOLATBA.
---------------------------------------------------
ILONANÉNI ELŐSZÖR A 70-es ÉVEK VÉGÉN SZEREPELT A MAGYAR TELEVÍZIÓ, "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" CÍMŰ MŰSORÁBAN, MAJD A 80-as ÉVEK KÖZEPÉN, SZINTÉN A MAGYAR TELEVÍZIÓBAN.
RTL.KLUB 1998 NOVEMBER 26. "FÓKUSZ"
RTL.KLUB 2000-ben SZINTÉN A "FÓKUSZ" MŰSORBAN VOLT LÁTHATÓ.

ÜDVÖZLETTEL:
Delta Cinema Company

Budapest

(Palotás Boglárka, 2008.02.05 21:17)

Sziasztok D-C-C! Nagyon szép ez az oldal,gratulálok érte.Láttam már én is élőben a csigaparlamentet és a halászbástyát is, szerintem sokkal nagyobb reklámot kellene nyújtani ennek az egyedülálló alkotásoknak.Még gyerek voltam mikor Ilonanénivel találkozhattam személyesen is.Nekem is vannak régebbi fotóim a halászbástyáról,amit még anno az édesapám készített,ezúton szeretném felajánlani nektek ha esetleg igényt tartotok rá.De kérnék is cserébe valamit.azt szeretném tudni,hogy az RTL-klub fókusz adása(amiben az Ilonanéni szerepelt)mikor volt? Köszönöm előreis.

Bogi és családja.

EGER

(Budai Péter, 2008.01.30 11:05)

Kézcsók Ilonanéninek! Azért ehhez a hobbihoz extra türelem kell! FANTASZTIKUS! Láttam már az országházat gyufából is elkészítve,de az emberi kreativitás határtalan. Ajánlom mindenkinek a keszthelyi "országházat",szuper élmény! Fiam öt évesen leült a vár elé, és megsem mozdult egy órán keresztül. Mégegyszer kézcsók, és jó egészséget Ilonanéni.- üdvözlettel a Budai család.

delta@axomail.eu

(Delta Cinema Company 2005, 2008.01.28 12:34)

ÜDV. HÁROM NŐVÉR!
ÚJPESTRŐL: - (VÁCI ÚT)-(ÁRPÁD HÍD)-(BÉCSI ÚT)-PILISVÖRÖSVÁR - PILISCSABA - TINNYE - ÚNY. /kb.30km/

ÜDVÖZLETTEL:
Delta Cinema Company

SOPRON

(* BEA * ÁGI * NIKI *, 2008.01.27 17:29)

ÜDV NEKTEK! MÚLTKOR VOLTUNK KESZTHELYEN ÉS MEGNÉZTÜK A CSIGAPARLAMENTET. CSODASZÉP!!!!!!!! JÖVŐ HÓNAPBAN HAMÁR ÚGYIS PESTEN LESZ DOLGUNK,VALÓSZÍNŰ HOGY ELMEGYÜNK ÚNYBA IS A CSIGAHALÁSZBÁSTYA MIATT. LÉCI ÍRJÁTOK MEG, HOGY AUTÓVAL MERRE INDULJUNK EL ÚJPESTRŐL????????? KÖSZI!

ÜDV. * A HÁROM NŐVÉR *